Как да изберете правилния матрак за вашете дете?

Bebe Mama
Как да изберете правилния матрак? BebeMama

Как да изберем бебешки матрак?

Нищо не е по-важно за бебетата от наличието на добър матрак за съня им.

Докато достигнат една година бебетата спят средно 17 часа на ден!Изборът на матрак е от съществено значение и трябва да бъде съобразен с тялото на бебето. Така че при избора на бебешки матрак трябва да се вземат предвид различни точки. Комфортът, размерът, материалите, които го съставят, и капацитетът или ползите, които те предлагат.



Размери

Бебешкият матрак трябва преди всичко да отговаря точно на размерите на леглото, така че да няма място между решетките и бебето, необходими мерки за безопасност. Има два стандартни размера бебешки матраци, 60cmx120cm или 70cmx140cm . За леглото на малко дете е доста препоръчително да имате матрак с размери 90cmx190cm или 90cmx200cm. И накрая за предпочитане е дебелината да е между 8 см и 12 см. Сега просто трябва да изберете размера на матрака според размерите на леглото ви, както и нуждите на бебето.



Плътност

Плътността на матрака е реален критерий, който трябва да се вземе предвид преди покупката, тъй като е показател за подкрепа и следователно за комфорт.Препоръчителната плътност на класически бебешки матрак е от 20 до 22 кг / м3, така че той има цялата твърдост, необходима за сън. Ако матракът е проектиран от сърцевина от латекс, в този случай е по-добре да се придържате към плътност от 55 kg / m3. 



Запълващ материал

Предпочитани материали, подходящи за сън на бебето:

  • Полиуретанова пяна: Това е най-често срещаният пълнеж. Тя се адаптира идеално към тялото на бебето и гарантира оптимален комфорт по време на съня му. Това е лек материал, който позволява лесно да се борави с матрака, например при смяна на спално бельо.
  • Кокосови влакна: Естествен материал, който осигурява стабилна опора и циркулация на въздуха.Ограничава развитието на влажност и следователно бактерии и акари
  • Латекс: Ултра дишащ материал, латексът осигурява максимална вентилация. Признат за своите анти-акари, антибактериални и хипоалергенни свойства.
  • Високоустойчива пяна: Тази пяна остава мека, като същевременно осигурява твърда и балансирана опора. Благодарение на клетъчния си състав, той следва формата на тялото, като адаптира зоните на опора под натиск.


Материал на корпуса

  • Бамбукови влакна: От 100% естествен състав, бамбуковите влакна също са известни със своите анти-акари и антибактериални свойства и голямото си абсорбиране. Така влагата бързо се абсорбира, докато влакната остават сухи, но освобождават усещане за свежест. Все пак поставете този матрак във проветриво помещение.
  • Вълна: За пореден път този напълно естествен материал има много бърз капацитет на сушене, както и терморегулиращ капацитет, осигуряващ идеална телесна температура за бебето. Вълната е много мека, ще гарантира едно от най-големите удобства за бебешките нощи.
  • Tencel: 100% естествен материал, получен от дървесна маса, елиминира влажността благодарение на своите хидрофилни свойства, които му придават повишена абсорбция и вентилация на въздуха. Това му позволява да неутрализира миризмите. Това е изключително мек материал, който гарантира свежест през лятото и топлина през зимата.
  • Coolmax: Структурата на Coolmax влакното позволява изпотяването да излезе навън от матрака, въздухът циркулира лесно и матракът остава сух. Бебето ще има постоянно усещане за свежест.


Различните модели

Candide и Tinéo обръщат специално внимание на развитието на своите матраци, за да отговорят най-добре на профила на спалното легло на всяко бебе. Важно е обаче да ви разкажем за някои модели, които може да са нови за вас и въпреки това много интересни поради предимствата, които предлагат.

  • Алое Вера: Алое Вера е признато за своите антибактериални, антиалергични и успокояващи свойства. То дава на детето страхотно усещане за мекота, като същевременно защитава крехката му кожа.
  • Климатизиран: Матрак, който се адаптира към нуждите на бебето в зависимост от сезона!Подплатена зимна страна за повече топлина, по-лека лятна страна от поликотон. 
  • Надграждащи матраците предлагат режими за сън според възрастта на бебето. Има два вида еволюционни матраци, матракът Sleep Safe, който има лице, съставено от дунапренени ръбове, за да образува пашкул през първите месеци от живота на бебето. Това му пречи да се нарани с решетките на леглото. Като се премахнат ръбовете, матракът се превръща в традиционно легло, когато бебето стане по-голямо. Вторият тип надграждащ матрак е съставен от две страни с различна плътност.По този начин всяка страна позволява да се осигури най-добрия комфорт на бебето според теглото му и да му предложи адаптирана твърдост.
  • Водоустойчиви: Водоустойчивите матраци са проектирани така, че бебето да може да си почива удобно навсякъде в движение. Няма нужда от подматрачна подложка, те се състоят от водоустойчив и незапалим калъф от полиестерна тъкан, покрита с PU мембрана. Някои от тези матраци се предлагат в сгъваема версия за лесно транспортиране и съхранение.

Какви аксесоари за матрака?

  • Матракът осигурява допълнителна дебелина за комфорта на бебето. Идеален за защита на матрака и удължаване на живота му, той също е мек за посрещане на бебето по време на периодите му на сън.
  • Възглавница за кръгла глава: Ергономична възглавница, специално проектирана да ограничи риска от плагиоцефалия. Тя позволява леко да се повдигне главата на детето за оптимална позиция на сън.Пяна Memory за по-добър комфорт и по-добро разпределение на опорните точки на черепа.
  • Бебешкият клин държи бебето в гръбна позиция за сън, препоръчана от педиатрите. Намалява пространството за сън, за да предложи на бебето малък обвиващ и успокояващ пашкул, който да му напомня за живота в утробата.
  • Наклонена равнина: Наклонената равнина може да подобри съня на бебето. Повдигнатото положение позволява по-добро храносмилане и помага за прочистване на дихателните пътища в случай на студ например.
  • Спално бельо: Нищо не е по-приятно от това да заспите в леглото си, придружено от меко и копринено спално бельо.

Интервю

Матракът се проветрява, завърта се от двете страни и може също да се вакуумира (на всеки 2/3 месеца), ако не е бил третиран. За да се наслаждавате на матрака дълго време, помислете веднъж годишно да обърнете посоката (краката вместо главата и обратно).